Just for member Exclusive profile
 
HomePortalFacebookblogspotFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
iTunes
[EP] Kawan


Male
Aquarius Dog
Number of posts : 152
Birthday : 1995-01-26
Age : 21
Location : Houstan / JPN !!
Hobbies : DILF !!!
Registration date : 2009-06-12

PostSubject: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Sat Jun 13, 2009 6:37 pm

Merajuk? Bagaimana untuk pujuk?

Saya percaya setiap pasangan akan mempunyai masalah ini.Tidak kira sama ada anda telah berkahwin ataupun sedang berkapel.Jika tidak berlaku merajuk dalam perhubungan, bukan perhubungan maknanya.Tetapi, sekiranya si Dia merajuk.Apakah yang anda akan lakukan?

Kenapa merajuk?

(Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.)

1. Cemburu:
Ya, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya.


2. Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni.

3. Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza r12; merajuk.

Bagaimana nak pujuk?

(Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.)

1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.

3. Ucapkan kata-kata r0;manisr1;
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, r0;bucukr1;, r0;comotr1;, r0;manjer1; dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini.

4. Nyanyikan lagu buatnya
Har30;tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, kawan sy pernah. Saya tidak berkata bohong. Kawan saya pernah dendangkan lagu kepada kekasihnya. Dan mereka siap berkaraoke di dalam phone lagi. Mereka berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya
.

(Seperti yang saya katakan tadi, tips-tips ini bukanya langkah-langkah tetapi merupakan panduan bagi anda dalam memujuk pasangan anda. Mungkin ada di antara tips ini tidak sesuai dilakukan kepada pasangan anda tetapi tips ini mungkin berjaya membuatkan si Dia tersenyum.)

Huahuahuahua:happy1:



Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/aquadudes
ro
Moderator
Moderator


Male
Libra Number of posts : 1590
Birthday : 1010-10-06
Age : 1005
Location : Banned
Hobbies : Banned
Affiliation : Banned
Registration date : 2009-03-30

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Sat Jun 13, 2009 11:26 pm

ahakz ,
gud article .
he3 .


_________________

Exclusive Profile
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com
julie_yatie
[EP] Rocker
[EP] Rocker


Female
Sagittarius Horse
Number of posts : 1284
Birthday : 1990-11-28
Age : 25
Location : Tawau buMi PeLadaNG
Hobbies : bYk giLa hobi Q,hek2..
Registration date : 2009-03-21

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Sat Jun 13, 2009 11:37 pm

~huhu..
besT..
bLh jd penuLis ko nie..
gud2..
heee...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/julieyatie
vanessa
VIP Member
VIP Member


Female
Capricorn Snake
Number of posts : 3113
Birthday : 1990-01-01
Age : 26
Location : sarawak
Hobbies : swim
Affiliation : kristian
Registration date : 2009-03-17

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Sat Jun 13, 2009 11:38 pm

iya..

very gud bha..

(:

bleh dijadikan panduan..
Back to top Go down
View user profile http://vanessa_gurl@live.com
k4s4n0v4
Budak Baru


Male
Taurus Cat
Number of posts : 8
Birthday : 1987-04-24
Age : 29
Location : kota belud
Hobbies : hoki
Registration date : 2009-06-11

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Mon Jun 15, 2009 1:27 am

ni bukan dia yg cipta ni..
tp hnya tuk ketegahkan hal ni kat room ni jerrr.
btol kan
Back to top Go down
View user profile
julie_yatie
[EP] Rocker
[EP] Rocker


Female
Sagittarius Horse
Number of posts : 1284
Birthday : 1990-11-28
Age : 25
Location : Tawau buMi PeLadaNG
Hobbies : bYk giLa hobi Q,hek2..
Registration date : 2009-03-21

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Mon Jun 15, 2009 3:22 am

hah?? Shocked
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/julieyatie
k4s4n0v4
Budak Baru


Male
Taurus Cat
Number of posts : 8
Birthday : 1987-04-24
Age : 29
Location : kota belud
Hobbies : hoki
Registration date : 2009-06-11

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Mon Jun 15, 2009 3:24 am

btol la..
Back to top Go down
View user profile
julie_yatie
[EP] Rocker
[EP] Rocker


Female
Sagittarius Horse
Number of posts : 1284
Birthday : 1990-11-28
Age : 25
Location : Tawau buMi PeLadaNG
Hobbies : bYk giLa hobi Q,hek2..
Registration date : 2009-03-21

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Mon Jun 15, 2009 3:26 am

apa yg btoL??
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/julieyatie
k4s4n0v4
Budak Baru


Male
Taurus Cat
Number of posts : 8
Birthday : 1987-04-24
Age : 29
Location : kota belud
Hobbies : hoki
Registration date : 2009-06-11

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Mon Jun 15, 2009 3:34 am

x ada pa2
Back to top Go down
View user profile
julie_yatie
[EP] Rocker
[EP] Rocker


Female
Sagittarius Horse
Number of posts : 1284
Birthday : 1990-11-28
Age : 25
Location : Tawau buMi PeLadaNG
Hobbies : bYk giLa hobi Q,hek2..
Registration date : 2009-03-21

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Mon Jun 15, 2009 4:08 am

~ngeH..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/julieyatie
Whez
Administrator
Administrator


Male
Gemini Dragon
Number of posts : 2006
Birthday : 1988-05-25
Age : 28
Location : Tawau
Registration date : 2009-03-11

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Mon Jun 15, 2009 4:16 pm

post nie mntapp..
Back to top Go down
View user profile
seypuL
Budak Baru


Male
Capricorn Horse
Number of posts : 57
Birthday : 1991-01-10
Age : 25
Location : miri sarawak
Hobbies : surfing internet
Affiliation : muslim
Registration date : 2009-06-14

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Mon Jun 15, 2009 4:18 pm

Spoiler:
 
Back to top Go down
View user profile http://vavavoom_81@yahoo.com
Farihan94
Pereka Grafik
Pereka Grafik


Male
Aries Dog
Number of posts : 3358
Birthday : 1994-04-11
Age : 22
Location : Tawau
Hobbies : online...!
Affiliation : Muslim ...
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Mon Jun 15, 2009 10:48 pm

gud2...i like it!
Back to top Go down
View user profile http://friendster.com/51787983
ThefT
[EP] Elite
[EP] Elite


Male
Capricorn Pig
Number of posts : 2344
Birthday : 1995-12-27
Age : 20
Location : Sabbah...bah@NaKaDnA$
Hobbies : Stay PAGAN,Sehati bedansa,Surfing,Tidur,SmS
Affiliation : MusliM@IslaM
Registration date : 2009-04-24

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Thu Jun 18, 2009 12:02 am

+Gud job dude,hehehe...
+Mo wat persediaan luk bru
+Bleh b'couple ney...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/lordofthedarkness
josebell
[EP] Master
[EP] Master


Male
Scorpio Goat
Number of posts : 879
Birthday : 1991-11-10
Age : 24
Location : tamparuli
Hobbies : online
Affiliation : sda
Registration date : 2009-03-10

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Thu Jun 18, 2009 1:37 am

ini artikel di copy terus di paste di sini tapi memang best jga lah ni article
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/josebell
applePINK
[EP] Whiz
[EP] Whiz


Female
Capricorn Dog
Number of posts : 1851
Birthday : 1995-01-14
Age : 21
Location : ld bh nie . x)
Hobbies : take a pixxa :] SINGING
Affiliation : muslim
Registration date : 2009-03-11

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 10:44 am

haha !
gud la bebe ! :]
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/appleluvsome1
naz@
[EP] Expert
[EP] Expert


Male
Scorpio Monkey
Number of posts : 320
Birthday : 1992-11-22
Age : 23
Location : tawow..
Hobbies : ..
Registration date : 2009-04-19

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 10:55 am

camna mau menghilangkan majuknya..

Question
Back to top Go down
View user profile http://nazebrahim@yahoo.com
applePINK
[EP] Whiz
[EP] Whiz


Female
Capricorn Dog
Number of posts : 1851
Birthday : 1995-01-14
Age : 21
Location : ld bh nie . x)
Hobbies : take a pixxa :] SINGING
Affiliation : muslim
Registration date : 2009-03-11

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 11:29 am

bca smpai abis . hehe .
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/appleluvsome1
Farihan94
Pereka Grafik
Pereka Grafik


Male
Aries Dog
Number of posts : 3358
Birthday : 1994-04-11
Age : 22
Location : Tawau
Hobbies : online...!
Affiliation : Muslim ...
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 1:31 pm

huh..blh la aQ pjuk c apple klu dea mjuk ney..hhe
Back to top Go down
View user profile http://friendster.com/51787983
yiEe
[EP] Expert
[EP] Expert


Male
Aries Cat
Number of posts : 570
Birthday : 1987-04-20
Age : 29
Location : papar,sabah
Hobbies : PlayiNk MusIc
Affiliation : muslim
Registration date : 2009-06-06

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 1:58 pm

aku pon nak gak han..
law c apple majok biar aku pujok..
alaa,law pmpn majok,ayat jak balik..
c epy dia,bagi apa yg dia maw...
ikut pa yg pmpn mau...
gnakan bhasa yg lembut
baru pmpn cair..
kae...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/eyi3esan
Farihan94
Pereka Grafik
Pereka Grafik


Male
Aries Dog
Number of posts : 3358
Birthday : 1994-04-11
Age : 22
Location : Tawau
Hobbies : online...!
Affiliation : Muslim ...
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 2:14 pm

hhaa...btul2
Back to top Go down
View user profile http://friendster.com/51787983
yiEe
[EP] Expert
[EP] Expert


Male
Aries Cat
Number of posts : 570
Birthday : 1987-04-20
Age : 29
Location : papar,sabah
Hobbies : PlayiNk MusIc
Affiliation : muslim
Registration date : 2009-06-06

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 2:15 pm

hhehee....bagi jer pmpn yg majo 2 pa dia ska..
kmpn cair balik nye...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/eyi3esan
Farihan94
Pereka Grafik
Pereka Grafik


Male
Aries Dog
Number of posts : 3358
Birthday : 1994-04-11
Age : 22
Location : Tawau
Hobbies : online...!
Affiliation : Muslim ...
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 2:20 pm

hhe..ya kar..cm mn kau tau..ada pngalaman kar!
Back to top Go down
View user profile http://friendster.com/51787983
yiEe
[EP] Expert
[EP] Expert


Male
Aries Cat
Number of posts : 570
Birthday : 1987-04-20
Age : 29
Location : papar,sabah
Hobbies : PlayiNk MusIc
Affiliation : muslim
Registration date : 2009-06-06

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 2:23 pm

puas bhaa...
xgf aku lue mana gilak ne.
cket2 majok..
skali aku c beli bnda yg palink dia ska..
diam2 ne...
trus cair balik..
ehhehehehe
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/eyi3esan
Farihan94
Pereka Grafik
Pereka Grafik


Male
Aries Dog
Number of posts : 3358
Birthday : 1994-04-11
Age : 22
Location : Tawau
Hobbies : online...!
Affiliation : Muslim ...
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Fri Jun 19, 2009 2:25 pm

hha..apa lar bnda tue!
Back to top Go down
View user profile http://friendster.com/51787983
Sponsored content




PostSubject: Re: Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya   Today at 11:34 am

Back to top Go down
 
Sebab perempuan merajuk & Cara untk menghilang Merajuknya
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 8Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Cara mudah merawat discus
» Cara memasukan foto melalui upload Photobucket
» Cara membuat diy protein skimmer
» Cara Packing Ikan Arwana untuk kirim ke Luar Kota
» Cara merawat Ikan Arwana di aquarium

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Exclusive Profile[Facebook] :: Exclusive cafe :: Off Topic-
Jump to: